In 1973 breiden de broers Kees en Willem Wagemaker de boerderij van hun vader in Wieringerwerf uit tot agrarisch bedrijf met verschillende akkerbouwgewassen. Tulpen werden al door vader en grootvader geteeld. Zo rond 1981 werd er een begin gemaakt met lelies.

Bedrijf in vogelvlucht

Betere groeimogelijkheden waren er aan de Alkmaarseweg in Middenmeer. Willem kwam hier in 1985 met zijn gezin wonen. Kees bewoonde vanaf toen met zijn gezin de ouderlijke boerderij in Wieringerwerf.

Langzaamaan werd het areaal vergroot. Er kwam een extra schuur in 1997 en in 2008 werd de nieuwste loods gerealiseerd. Deze 40 meter lange schuur wordt volledig gebruikt om de tulpen- en leliebollen te verwerken.

Organisatie

De dagelijkse leiding is in handen van Willem en zijn zoon Robert. Hierin worden ze ondersteund door Willems vrouw Agnes. Kees is uitgetreden, maar nog wel dagelijks te vinden op het bedrijf en een bekend gezicht op de weg met onze vrachtwagen.

Personeel

Het familiebedrijf werkt met drie vaste werknemers, verschillende parttimers en stagiairs. Tijdens de drukste tijd in de zomer en winter komt een team van vijftien seizoensarbeiders het team versterken. We werken al jaren met dezelfde groep, aangevuld met jonge enthousiastelingen. Zij worden vooral ingezet bij het verwerken van tulpen- en leliebollen.

Erkend leerbedrijf

We maken enthousiaste leerlingen graag wegwijs in het vak. Daarom draagt ons bedrijf het stempel ‘Aequor erkend leerbedrijf’ en hebben wij ruimte voor stagiairs. Heb je interesse? Neem dan even contact met ons op.